Eyl 21, 2023
145 Görüntüleme
0 0

Ekler Tarifi

Tarafından yazılmıştır

Ekler, Fransız mutfağından gelen ve hafif ve kremsi bir dolgu ile doldurulan nefis bir pastane tatlısıdır. İşte evde ekler yapmanız için temel bir tarif:

Malzemeler:

Hamur için:

  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı tereyağı
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 4 büyük yumurta

Krema Dolgusu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 2/3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Çikolata Sosu için:

  • 100 gram bitter çikolata
  • 1/2 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hamur:

  1. Bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynatın.
  2. Tencere kaynamaya başladığında, unu ekleyin ve hızlıca karıştırarak hamur top şeklini alana kadar pişirin.
  3. Tencereyi ocaktan alın ve hamuru soğumaya bırakın.
  4. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek ekleyin ve her yumurta eklemesinden sonra iyice karıştırın. Hamur pürüzsüz ve elastik bir kıvama gelene kadar bu işlemi yapın.
  5. Hazırladığınız hamuru sıkma torbasına dökün ve ucuna yuvarlak bir uç takın.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamuru yaklaşık 10-12 cm uzunluğunda ve parmak kalınlığında şeritler halinde tepsiye sıkın.
  7. 180°C (356°F) önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika veya üzerleri altın rengine dönene kadar pişirin. Fırını kapatın ve fırın kapısını hafifçe aralayarak eklerleri soğumaya bırakın.

Krema Dolgusu:

  1. Bir tencerede sütü ısıtın, ancak kaynamamasına dikkat edin.
  2. Başka bir kasede yumurta sarıları, toz şeker ve mısır nişastasını çırpın.
  3. Sıcak sütü yavaşça yumurta karışımına ekleyerek sürekli karıştırın.
  4. Karışımı tekrar tencereye dökün ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  5. Tencereyi ocaktan alın ve tereyağı ile vanilya özütünü ekleyin. Karıştırarak eritin.

Çikolata Sosu:

  1. Bitter çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin.
  2. Eriyen çikolataya krema ekleyin ve pürüzsüz bir sos oluşturana kadar karıştırın. İsteğe bağlı olarak pudra şekerini ekleyebilirsiniz.

Eklerin Doldurulması:

  1. Soğuyan eklerin içini krema dolgusu ile doldurun. Bunun için her eklerin altına küçük bir kesik açabilirsiniz.
  2. Üzerlerine çikolata sosunu gezdirin.
  3. Ekleri buzdolabında bir süre soğutun ve daha sonra servis yapın.

Ekler hazır! Bu tarifle evde lezzetli ekler yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Makale Kategorileri:
Pasta Tarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here