Ev yapımı dondurma, lezzetli ve özgün bir tatlıdır. İşte basit bir vanilya dondurma tarifi:
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
3/4 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı vanilya özütü veya vanilya extract
Bir tutam tuz
Yapılışı:
- Bir tencerede sütü ve şekeri karıştırın. Orta ateşte ısıtın ve karışım sıcak hale gelene kadar karıştırın. Ancak kaynamasına izin vermeyin.
- Sıcak süt karışımına vanilya özütü ve bir tutam tuz ekleyin. Karışımı iyice karıştırın ve oda sıcaklığına soğuması için bir kenarda bekletin.
- Krema karışımı soğuduktan sonra bir dondurma makinesine aktarın ve makine talimatlarına göre dondurma yapın. Genellikle 20-30 dakika arasında sürebilir.
- Dondurma makinesinden çıkan dondurmayı bir dondurma kabına aktarın ve üzerini streç filmle örtün. Dondurucuda en az 4 saat veya gece boyunca dondurun.
- Dondurma donduktan sonra servis yapabilirsiniz. İsterseniz çeşitli soslar, meyve parçaları veya çikolata rendesi gibi ekstralarla servis edebilirsiniz.
Bu temel tarif üzerine istediğiniz lezzetleri ekleyebilirsiniz. Örneğin, çikolata parçacıkları, çilek dilimleri veya fındık gibi eklemelerle dondurmanızı özelleştirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Makale Etiketleri:
basit tarifler · Dondurma tarifi · hızlı yemek tarifi · Nasıl Yapılır? · Tarif · tarifi · Turkish cuisine · yemek tarifi · yemek tarifleriMakale Kategorileri:
Tatlı Tarifleri