Eyl 21, 2023
80 Görüntüleme
0 0

Kremalı Kek Tarifi

Tarafından yazılmıştır

Kremalı kek, yumuşak bir kek tabanının krema dolgusu ile kaplanmasıyla yapılan lezzetli bir tatlıdır. İşte kremalı kek tarifi:

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı kakao tozu
  • 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 büyük yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 su bardağı kaynar su

Krema Dolgusu İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı mısır nişastası
  • 3 büyük yumurta sarısı
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 su bardağı tereyağı

Yapılışı:

Kek:

  1. Fırını 175°C (350°F) dereceye ısıtın. 22-24 cm çapındaki bir kek kalıbını yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın.
  2. Büyük bir karıştırma kabında un, toz şeker, kakao tozu, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın.
  3. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın. Ardından süt, sıvı yağ ve vanilya özütünü ekleyin ve karıştırın.
  4. Yumurta karışımını kuru karışıma ekleyin ve iyice karışana kadar karıştırın.
  5. Kaynar suyu ekleyin ve karışımı tekrar karıştırın. Hamur oldukça sıvı olacaktır, bu normaldir.
  6. Hazırladığınız hamuru yağladığınız veya yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına dökün.
  7. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika veya kürdan veya bıçak batırarak çıkardığınızda temiz çıkana kadar pişirin.
  8. Kek fırından çıktığında, biraz soğumasını bekleyin ve sonra kalıptan çıkarın. Tamamen soğumaya bırakın.

Krema Dolgusu:

  1. Orta boy bir tencerede sütü, toz şekeri ve mısır nişastayı karıştırarak orta ateşte ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin.
  2. Yumurta sarılarını bir kaseye alın. Sıcak süt karışımını yavaşça yumurtalara ekleyin, sürekli karıştırarak ekleyin.
  3. Karışımı tencereye geri dökün ve orta ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında bir dakika daha kaynatın.
  4. Tencereyi ocaktan alın, vanilya özütünü ekleyin ve tereyağını karışıma ekleyerek karıştırın.
  5. Kremayı bir kaba aktarın, üzerini streç filmle örtün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kremalı Kekin Hazırlanması:

  1. Soğuyan keki ikiye kesin, böylece iki katlı bir kek elde edersiniz.
  2. Alt tabanı bir servis tabağına yerleştirin. Üzerine krema dolgusunu yayın.
  3. Üst tabanı yerleştirin ve kekin üzerini krema ile kaplayın.
  4. Kremalı kekin üzerini isteğe bağlı olarak kakao tozu veya çikolata rendesi ile süsleyin.
  5. Dilimleyerek servis yapın ve afiyetle yiyin!

Kremalı kek, özel günlerde veya özel anlarda harika bir tatlıdır.

Makale Kategorileri:
Pasta Tarifleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, text, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here